Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Den 16 augusti är det premiär för en ny svensk thrillerserie av och med Fares Fares där gymnastiken spelar en stor roll i handlingen.
 
Nu är det klart att SM och JSM i hopprep samt manlig och kvinnlig artistisk gymnastik kommer genomföras under hösten.
 
Landslaget i rytmisk gymnastik samlades för ett fyra dagars läger på Lingvallen, Gymnastikförbundet Syds anläggning i vackra Skälderviken. Totalt 15 gymnaster var på plats tillsammans med tränare och föreläsare.
 
Efter sommarlov och semestrar börjar höstterminen starta upp i många föreningar runt om i landet. Men liksom under förra terminen så kan verksamheten inte riktigt genomföras som vanligt på grund av COVID-19.
 
Framtidens idrottshallar kommer att spela en stor roll för att väcka rörelseglädjen hos barn och ungdomar. Det är hög tid för Sveriges kommunpolitiker att agera för att vända den dystra trenden med ökat stillasittande.
 
Uppdraget som Gymnastikombudsman handlar om att förstärka arbetet med de etiska frågorna och att i förlängningen stödja och hjälpa föreningar och förbundet (regionalt och nationellt) inom området.
 
Utbildningsrevisionens projektgrupp fortsätter hålla ångan uppe och flera av de nya kurserna börjar ta form, trots den rådande pandemin som såklart även projektgruppen har blivit påverkad av.
 
Den 30:e maj åkte sju gymnaster och två tränare från GT Vikingarna till Gävle för att samträna på ett dagläger. Gymnastikträning i en hall bland skumgummikuddar och redskap, trampoliner och satsbrädor. Vad är det för speciellt med det tänker ni?
 
Under höstterminen 2020 kommer äntligen tävlingsverksamheten att kunna komma igång igen. Men möjligheterna gäller emellertid med stora begränsningar.
 
 
Jonas Nordfors från trampolinlandslaget, hade precis kommit igång riktigt ordentligt med serieträning inför årets viktigaste tävling. EM i trampolin skulle äntligen gå på hemmaplan – något hela landslaget såklart sett otroligt mycket fram emot.
 
Gymnastikförbundet bjuder in tränare, gymnaster, medicinska resurser samt övriga intresserade till ett webbinarium i augusti. Fokus ligger på den fysiska statusen hos dagens elitgymnaster inom truppgymnastiken.
 
Med anledning av Coronapandemin har styrelsen fattat beslut om att förbundsmötet 2020 kommer att genomföras i digital form.
 
Varmt välkommen den 1 september till ett direktsänt webbinarium om utmaningarna med hälsa och rörelse i vår gemensamma vardag.
 
 

Postadress:
Salemgymnasterna - Gymnastik
Box 1034
14421 Rönninge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: salemgymnasterna@live.se

Se all info